16 Mai 2020

Mlada Slovenka začela izdelovati kopalke, ki rešujejo planet

16. maj 2020

avtor: Branka Grbin – SiolNET.

Barbara Sorčič stoji za novo brezčasno in trajnostno znamko kopalk, ki so narejene iz recikliranih materialov, pretežno odvrženih ribiških mrež, s čimer pomembno prispeva k varovanju okolja. Oblikovalka pravi, da tako ustvarja boljši, bolj trajnostni in zavestno povezan svet.

Mlada oblikovalka Barbara Sorčič je navdih za kopalke iz materiala ECONYL®, ki omogoča neomejeno število recikliranj, dobila že na fakulteti za oblikovanje, a pravi zagon je prišel, ko je videla dokumentarni film Prava cena (The True Cost) in izvedela, kakšne etične standarde imajo znamke hitre mode, ki jih je takrat podpirala.

„Prisegla sem si, da bom ustvarila nekaj, kar bo najvišje možne kakovosti, dobro za planet in da ne bo na račun trpljenja ljudi in živali. Nekaj, kar lahko s ponosom nosiš.“

A zakaj se je lotila ravno kopalk? Odgovor je enak kot pri vseh najboljših izumih: ker na trgu ni našla takšnih, ki bi ji ustrezale v vseh pogledih.

Sama se je tako lotila oblikovanja in krojenja, s pomočjo produkcije pa je optimizirala modele za svojo proizvodnjo in poskrbela, da ima vsak res visok standard kakovosti ter da so hkrati etično proizvedene v Sloveniji.

(…)

Preberi cel članek

 

PROCEED