06 Lug 2016

Modernizacijom rasvjete do uštede 450 000 kWh godišnje na električnoj energiji

Član uprave i financijski direktor dr.sc. Saša Muminović je u ime AquafilCRO d.o.o. u srpnju 2016. godine s direktoricom HEP ESCO dr.sc. Vlastom Zanki potpisao ugovore o poslovnoj suradnji na provedbi projekta energetske učinkovitosti i gospodarenja energijom.

Projekt energetske učinkovitosti u rasvjetnom sustavu pogona AquafilCRO d.o.o. uključuje modernizaciju rasvjete primjenom mjera energetske učinkovitosti, što obuhvaća usluge inženjeringa i usluge osiguravanja financijskih sredstava prema ESCO-modelu.

Modernizacijom je predviđena zamjena fluorescentnih cijevi snage 36 W i 58 W s cijevima sa svjetlećim diodama (LED) snage 16 W i 27 W u postojećim svjetiljkama. Nova tehnologija omogućava kvalitetnu rasvjetu radnih prostora uz smanjenje potrošnje, povećanu trajnost izvora i bolji uzvrat boja. Provedba te mjere dovodi do ušteda na električnoj energiji većih od 450 000 kWh godišnje i značajno sniženih troškova održavanja.

Pored modernizacije rasvjete, uspostavit će se i daljinsko očitanje energenata i instalirat će se i ESCO Monitor®, kao podrška uvođenju sustava upravljanja energijom prema ISO 50001. ESCO Monitor® je računalni poslovni sustav za gospodarenje energijom koji omogućava uvid u potrošnju, analizu i planiranje potrošnje, nadzor i upravljanje te rano otkrivanje i alarmiranje u slučaju promjene potrošnje energije i vode, primjerice u slučaju slabe energetske učinkovitosti, kvarova i neočekivanih događaja.

IZVOR:

http://www.energetika-net.com/