18 Jun 2018

AquafilCRO d.o.o. dobio 10,3 mil. kn bespovratnih sredstava za izgradnju fotonaponske elektrane

Uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“: AquafilCRO d.o.o. dobio 10,3 mil. kn za investiciju od 17,1 mil. kn za izgradnju fotonaponske elektrane

Na poziv objavljen 10. listopada 2017.  “Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama” , pristigao je 131 projektni prijedlog, a 77 ih je zadovoljilo sve uvjete za dodjelu bespovratnih sredstava. Prvobitno je ukupan iznos raspoložih bespovratnih sredstava iznosio 114 milijuna kuna, ali je zbog velikog broja kvalitetnih projektnih prijedloga taj iznos povećan na više od  269.327.760,66 kuna.  Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava potpisali su i dodijelili korisnicima ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš.
AquafilCRO d.o.o se na natječaj prijavio s projektnim prijedlogom izgradnje fotonaponske elektrane AquafilCRO za potrebe proizvodnog pogona, za planiranu godišnju proizvodnju od preko 2 milijuna kwh godišnje. Za investiciju vrijednu 17,1. kuna, AquafilCRO-u je dodijeljeno 10,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava.