22 Nov 2017

AquafilCRO je dobitnik nagrade Indeks DOP-a za najveći napredak u usvajanju načela društveno odgovornog poslovanja

Indeks DOP-a je prestižna nagrada koju jednom godišnje u kategoriji malih, srednjih, velikih i javnih poduzeća zajednički dodjeljuju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj.
Indeks DOP-a je metodologija za ocjenjivanje odgovornih praksi u poslovanju hrvatskih poduzeća. Nastala je po uzoru na slične svjetske metodologije, a u prvom redu na Business in the Community CR Index. Mogućnost sudjelovanja u ocjenjivanju imala su sva poduzeća koja su u protekloj, 2016. godini, zadovoljila financijske kriterije poslovanja.

Nagrada Indeks DOP-a ove je godine dodijeljena po deseti put. Dobitnici nagrade Indeks DOP-a za 2017. godinu su Vetropack Straža u kategoriji velikih poduzeća, Končar Institut za elektrotehniku u kategoriji srednjih te Dvokut Ecro u kategoriji malih poduzeća. Karlovačka tvrtka Inkasator dobila je nagradu za društveno odgovorne odnose sa zajednicom, IKEA je nagrađena za društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava, dok je nagrada za najveći napredak u usvajanju načela društveno odgovornog poslovanja unazad godinu dana dodijeljena tvrtki AquafilCRO iz Oroslavja.