13 Oct 2016

AquafilSLO praznuje pol stoletja delovanja

Podjetje AquafilSLO je 13. 10. 2016 s slavnostno prireditvijo na sedežu podjetja v Ljubljani obeležilo 50. obletnico delovanja.

Slavnostnega dogodka se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije gospod Bort Pahor, ki je v nagovoru čestital vsem zaposlenim, vodilnim in lastnikom za pol stoletja razvoja podjetja in uspešne zgodbe o tujem lastniškem prevzemu ter poudaril, da verjame v poslovno filozofijo trajnostnega razvoja. Med več kot 300 gosti sta bila tudi veleposlanik Republike Italije v Sloveniji, gospod Paolo Trichilo, ter veleposlanica Republike Slovenije na Hrvaškem, gospa Smiljana Knez.

Gostitelja g. Giulio Bonazzi, predsednik uprave in izvršni direktor Aquafila, ter g. Edi Kraus, generalni direktor AquafilSLO, sta se v nagovorih dotaknila tako začetkov skupine Aquafil v Sloveniji kot njenega razvoja do danes in načrtov za prihodnost. Spomnila pa sta se tudi prvih let delovanja tovarne Julon in nekdanjim zaposlenim iz tistega obdobja podelila častne plakete za predano delo.

Ker je vodilo razvoja v Aquafilu odgovornost do prihodnjih generacij, se je podjetje ob tej priložnosti odločilo za donacijo lokalnemu vrtcu. Člani uprave podjetja AquafilSLO, direktorji Denis Jahić, Gregor Kranjc in dr. Saša Muminović so ravnateljici vrtca Pedenjped, Marjani Zupančič, izročili donacijo za nakup novih sodobnih gugalnic. Zadovoljni otroci iz vrtca pa so nastopili s plesom prijateljstva in pripravili razstavo izdelkov iz Aquafilovih nitk.

Ob 50-letnici  je AquafilSLO izdal zbornik o ključnih dogodkih v zgodovini podjetja z naslovom To niso kar neke nitke – od Julona do AquafilSLO.  Zgodovinski del je prispeval upokojeni inženir Štefan Trajbarič. Podrobnosti in ozadje prevzema pred 21 leti opisuje generalni direktor Edi Kraus, razloge za prevzem, razvoj podjetja in načrte za prihodnost pa je podrobno pojasnil predsednik uprave in izvršni direktor podjetja Aquafil Giulio Bonazzi. Svoje poglede na delo v podjetju so predstavili tudi nekateri zaposleni.

Ob tej priložnosti je bila posneta videozgodba »Stol tisočerih misli«, v kateri zaposleni na različnih delovnih mestih, pred kamero spregovorijo o svojem delu v AquafilSLO.

Praznovanje

Ljudje 

AquafilSLO, vse najboljše!