13 Feb 2018

ITALIJANSKI MINISTER ZA DELO IN SOCIALNE POLITIKE, GIULIANO POLETTI, OBISKAL PODJETJE AQUAFILSLO

Italijanski minister Giuliano Poletti je 13. februarja obiskal slovensko podjetje AquafilSLO, ki je v lasti italijanske delniške družbe Aquafil S.p.A.

Minister se je sicer v Ljubljani udeležil Italijanskega poslovnega foruma z naslovom Znanje in rast produktivnosti v organizaciji slovenskega društva Italijansko-slovenski forum.

Ministra je na obisku spremljal veleposlanik Republike Italije v Sloveniji Paolo Trichilo, na sedežu podjetja na Letališki cesti v Ljubljani pa so ga sprejeli člani uprave slovenskega podjetja: Denis Jahić, dr. Saša Muminović in Gregor Kranjc (generalni direktor Edi Kraus je bil zadržan v tujini) ter člana uprave Skupine Aquafil: Fabrizio Calenti in Adriano Vivaldi. Vodstvo je ministru predstavilo delovanje Skupine Aquafil in podjetja AquafilSLO s poudarkom na obratu za regeneriranje poliamida iz odpadkov. Obrat je del Sistema regeneracije ECONYL®, ki ga je v celoti razvila Skupina Aquafil.

Minister Poletti je bil nad obiskom navdušen in je izjavil naslednje: »Aquafil je zelo zanimivo in inovativno podjetje, ker je krožno gospodarstvo, torej ideja, da je mogoče proizvajati, ne da bi karkoli jemali naravi, konkretno udejanjena. Dokazuje, da tak način razmišljanja o gospodarstvu in industriji ni samo teorija ali intuicija, ampak prava industrija. Čestitke! V veliko zadovoljstvo mi je tudi, da gre za podjetje, ki ima globalno prisotnost, tako v Italiji kot v Sloveniji in drugod po svetu.«