26 Oct 2018

ECONYL® na potujoči razstavi krožnega gospodarstva MOVECO

Gospodarska zbornica Slovenije je septembra in oktobra gostila potujočo razstavo krožnega gospodarstva v okviru evropskega projekta MOVECO. MOVECO spodbuja prehod v krožno gospodarstvo med podjetji, javnimi in raziskovalnimi ustanovami, ustanovami za gospodarski razvoj in državljani. Razstava ponuja vpogled v aktivnosti projekta in predstavlja primere dobrih praks in priložnosti krožnega modela gospodarstva v Podonavju. Na razstavi se predstavljajo podjetja iz Avstrije, Madžarske, Nemčije, Romunije in Slovenije.

AquafilSLO je z eksponati ponazoril regeneracijo ECONYL®, ki omogoča izdelavo vlaken poliamida 6 prvovrstne kakovosti (za izdelavo oblačil ali preprog) iz odpadkov. Aquafilov inovativni in edinstveni  model krožnega gospodarstva v industriji sintetičnih vlaken je na dogodku 19. 10. “Trajnost je “in”” udeležencem predstavil  Jaka Jelenc iz Oddelka za trajnostni razvoj v AquafilSLO.

Na razstavi  z eksponati sodelujejo tudi slovenska podjetja Ambi-Metalplast d.o.o., GORENJE gospodinjski aparati, d.d.,  Inštitut za celulozo in papir, Iskraemeco, d.d., M Sora d.d., Tecos in Zeos. V novembru se eksponati ECONYL® skupaj z razstavo potujejo na Ministrstvo za okolje, z letom 2019 pa še na Slovaško in v Avstrijo.