31 Jan 2017

Z novimi gugalnicami razveselili otroke v vrtcu Zalog

Otroke vrtca Pedenjped v Zalogu in Kašlju sta na igriščih pričakali dve novi gugalnici. Za presenečenje je poskrbelo podjetje AquafilSLO z donacijo za nova igrala.

 

Vrtec Pedenjped  je eden od 23 javnih vrtcev, ki delujejo v Mestni občini Ljubljana. Deluje na 9 lokacijah v vzhodnem delu občine Ljubljana (Fužine, Zalog, Kašelj, Vevče, Zadvor, Janče, Lipoglav), ki nudijo varstvo skoraj 700 predšolskim  otrokom. 

Sodelovanje med podjetjem AquafilSLO in vrtcem se je začelo v oktobru lani ob priložnosti petdesete obletnice obstoja in delovanja podjetja Julon/AquafilSLO. Ob pomembnem jubileju je podjetje vrtcu, ki deluje v neposredni bližini ljubljanske tovarne, namenilo sredstva, s katerimi so nekatera dotrajana igrala lahko zamenjali z novima sodobnima gugalnicama. Vrtec Pedenjped na obrobju mesta ima veliko zelenih površin, kjer se otroci igrajo in uživajo na prostem. To pa hkrati pomeni  tudi večje stroške vzdrževanja, zato so bili tovrstne pomoči posebno veseli.

Po besedah ravnateljice Marjane Zupančič so otroci dveh novih igral, ki v enotah Zalog in Kašelj stojita od srede decembra,  veseli in jih radi uporabljajo. “Hvaležni smo za prispevek podjetja AquafilSLO, saj brez njihove donacije gugalnic ne bi uspeli postaviti,” dodaja Zupančičeva.